Monday, May 21, 2007

bicara jutawan dan wang cyber TIDAK promo skim cepat kaya!

Dari blog pakdi:

BicaraJutawan telah memberi amaran tentang kehadiran skim cepat kaya baik secara offline atau pun online, jauh lebih awal dari fatwa Majlis Fatwa Kebangsaan.

Sila rujuk:

1. Kategori Pendidikan Asas Kewangan

2. Kategori Portfolio Investment

Malah kami telah mengeluarkan kenyataan rasmi yang seharusnya dibaca oleh semua pengunjung BicaraJutawan, tentang pendirian kami terhadap skim cepat kaya. Sila rujuk:

Selamat Datang ke BicaraJutawan.com

-

Dari Utusan Malaysia: 37 laman web skim cepat kaya dipantau

"Antara laman web yang menawarkan pelaburan mencurigakan ialah www.carigold.com, www.cakapgold.com, www.jutawan.org, www.jomklik.com, www. gurumalaysia.com, www. wangcyber.com, e-bazaar2u. com dan www.bicarajutawan.com"

Hai… bila masa pulak BicaraJutawan dan WangCyber offer pelaburan skim cepat kaya kepada pengunjung mereka?

Takpelah, biar diorang siasat dulu.

Kepada pihak yang berkenaan, saya boleh dihubungi melalui suzardi[at]streamxy.com / admin[at]bicarajutawan.com / 013-3403593 untuk kerjasama siasatan pihak tuan.

Sekian, Terima Kasih.

Perbincangan lain:

1. Utusan Malaysia: Bicarajutawan.com kena pantau?
2. Utusan Malaysia: Wangcyber.com mecurigakan?

p.s. oh ya, untuk mereka yang jarang surf forum BJ, ia adalah forum yang bincang pelbagai isu berkaitan pelaburan dan perniagaan. Dari topik nak menjaja di pasar malam macam mana, buat roti macam mana, tanam cendawan macam mana, bela ikan keli macam mana, nak melabur di Bursa Malaysia macam mana, nak mendaftar syarikat macam mana, nak bela kambing macam mana, pelajar IPT nak berniaga part-time macam mana dan sebagainya. MANAKALA topik yang mempromosikan program jana wang dan skim cepat kaya tidak dibenarkan dari dulu sampailah sekarang.


Walaupun taklah selalu ke Bicara Jutawan, tapi saya kenal pengasasnya, Pakdi dan yakin apa yang akhbar cuba fahamkan kepada masyarakat itu tak benar.

Saya dah banyak kali minta pendapat dan menuntut ilmu dari Pakdi. Beliau mentor saya. Tak pernah sekalipun beliau sebut mengenai Skim Cepat Kaya. Semuanya pure business. From scratch! Nak cari duit, kena usaha, tak ada shortcut!

Tak tahu apa sebenarnya motif pihak akhbar. Sama ada main search semua perbincangan bisnes di internet dan pukul rata semua sebagai Skim Cepat Kaya Internet, atau mereka sendiri tak tahun pun apa bezanya.

Sila sebarkan yang haq kepada semua.

No comments: