Thursday, November 09, 2006

lambang salib di aiskrim wall's & laporan polis PPIM






assalamualaikum...

lanjutan aduan dan bantahan yang diajukan oleh pihak tuan / puan mengenai isu lambang salib di aiskrim moo keluaran wall's, lembaga pengarah PPIM akan membuat laporan polis terhadap pihak wall's di Ibu Pejabat Polis daerah Cheras pada hari Jumaat (10/11/06) pada jam 11.00 pagi.

PPIM memohon jasa baik pihak tuan / puan untuk menyertai program tersebut dan memberikan no telefon untuk pihak kami menghubungi pihak tuan / puan dengan kadar segera bagi memaklumkan perkembangan kes ini. tuan / puan boleh menghubungi cik balqis di talian 016-6572280 atau talian hotline PPIM 019-359 1000.


emel dari: aduan@muslimconsumer.org

6 comments:

Hangmen said...

Well, that's seriously stupid. If that's the case, then we should just ban EVERYTHING with a cross on it. This includes Philips screws and screwdrivers, windows on buildings and houses, the symbol '+' and the letter 'x'.

As fellow Muslims, aren't we ourselves ashamed that we give focus over the smallest and most irrelevant of all things yet ignoring other bigger fishes to fry, like the issue of hardcore poverty in Muslim countries and the revival of the Islamic Golden Age?

I doubt that PPIM can handle the truth:

http://www.unilever.com.my/ourbrands/foods/moo.asp

mira said...

terima kasih hangmen untuk link tu. saya dah baca.

cuba lawat sini pula: http://www.muslimconsumer.org.my/ppim/news.php?extend.263

jika pun ini isu silap faham, namun semua pihak kena faham sensitiviti kaum yang lain.

sekarang ni heboh pula dengan simbol salib di atas kustem gong badak terengganu. same issues, maybe different explaination.

selagi kita tak berusaha faham orang, selagi itu sengketa akan berterusan.

untuk aiskrim moo, saya boleh terima penjelasan unilever [eh, company yang sama saya buat report untuk sunsilk rupanya...]. tapi, jika boleh, elakkanlah semua yang boleh menimbulkan keraguan tu. tak payahlah guna lambang x atau + . ya?

hafizbar said...

``selagi kita tak berusaha faham orang, selagi itu sengketa akan berterusan."

habis, makcik mira, bile makcik mira nak faham orang lain plak???

makcik mira ni, nak semua orang faham pendapat dia. pendapat orang???

sifat2 camnilah, yg menyebabkan islam runtuh. ko nak islam runtuh ke?

sekian terima kasih

Anonymous said...

dah dekat 5 minit aku tenung gambar batang aiskrim walls tuh.. still x nampak lg gambar salib... before aku tuduh sesapa paranoid bole nampak salib kat batang aiskrim tuh (hmm, jgn2 huruf2 "t" dlm komen aku ni pun kira salib gak ke?), tolong editkan and tunjuk yg mana salibnya...thxalot.

Anonymous said...

yes...nampak dah...abaikan komen di atas...kena klik kat gambar besar2, baru bole nampak..

wondering, looking at the timestamps waktu aku post 1st comment dgn 2nd comment aku = bape lama baru aku bole prasan ada salib, worth it ke logging complaints against that ice-cream sticks?

nurul said...

kalau menang laporan polis itu, apa yang kita dapat?